top of page

Назад до розділу "НАСТАНОВИ":

ПОСІБНИК КОРИСТУВАЧА

 Навушники активні спеціальні 

LOGO.png

Моделі: Supreme PRO, Supreme PRO-X та Supreme PRO-X Slim 

111.png

Цей виріб призначений для захисту органів слуху від шкідливого впливу надмірного шуму.

Supreme — це засіб захисту органів слуху, оснащений електронним пристроєм для відтворення звуків довкілля.
Два встановлених зовні мікрофони сприймають звуки довкілля (мал. А1). Динаміки всередині засобу захисту органів слуху відтворюють звук у стереорежимі. Відтворення звуку обмежене максимальним значенням 82 дБ(А), щоб запобігти пошкодженню слуху. Supreme є частиною серії виробів, розроблених для поліпшення умов роботи або дозвілля в занадто шумному середовищі. Для повного задоволення виробом важливо уважно прочитати посібник користувача. Якщо цей виріб не відповідає вашим очікуванням, негайно поверніть його в тому місці, де придбали, і отримайте назад гроші. Зверніть увагу! Ця гарантія буде визнана недійсною, якщо виріб вже був у використанні.


ЛІНІЙКА PRO:

  • Supreme Pro Headband: 75302: професійна версія, наголів’я, захист від вологи.

  • Supreme Pro-X Headband: 75302-X: професійна версія, наголів’я, водонепроникність.

  • Supreme Pro-X LED Headband: 75302-X LED: професійна версія, наголів’я, захист від вологи і функція світлодіодної лампи.

  • Supreme Pro Neckband: 76302: професійна версія, з шийною дугою, захист від вологи.

  • Supreme Pro-X Neckband: 76302-X: професійна версія, з шийною дугою, водонепроникність.

  • Supreme Pro-X Slim Headband (Removable): 74302-X/L-S (74302-X/RL-S): професійна версія, наголів’я, водонепроникність, сумісність з Arc Rail Adapter Kit: 60160: (кріплення на шолом бойовий балістичний з боковими рейлінгами (КШББ))

Інструкція з встановлення і використання Arc Rail Adapter Kit: 60160 (КШББ - кріплення на шолом бойовий балістичний):    

Зверніть увагу! Указані моделі можуть бути доступні не в усіх регіонах.

222.png

ВСТАНОВЛЕННЯ / ЗАМІНА ЕЛЕМЕНТІВ ЖИВЛЕННЯ  (мал. C)
Для роботи цього засобу захисту органів слуху потрібні два стандартні лужні елементи живлення 1,5 В AAA/LR03. Не рекомендовано використовувати акумуляторні батареї, які можна перезаряджати, наприклад, нікель-метал-гідридні 1,2 В або нікель-кадмієві 1,2 В, оскільки від цього час роботи виробу
може значно скоротитися. Елементи живлення надійно захищені від вологи та бруду в розробленому нами унікальному батарейному відсіку. Дотримуючись інструкцій (мал. C), можна легко встановити та замінити елементи живлення: Відкрутіть кришку батарейного відсіку. Вставте перший елемент живлення із полюсом (-), спрямованим усередину. Злегка струсніть навушник, щоб елемент живлення потрапив на своє місце всередині навушника. Потім вставте другий елемент живлення із полюсом (+), спрямованим всередину. Установіть на місце кришку батарейного відсіку. Зверніть увагу!

Завжди вимикайте виріб перед заміною елементів живлення. Переконайтесь, що дотримано полярність встановлення елементів живлення і що кришку батарейного відсіку надійно закріплено.

ФУНКЦІОНАЛЬНІ КНОПКИ (мал. D)
Увімкнення/вимкнення (O)
Натисніть кнопку (O), щоб активувати електронні функції. Щоб вимкнути пристрій, утримуйте натиснуту кнопку (O) протягом 1 секунди.
Регулювання гучності, (+/-)
Короткими натисканнями на кнопки гучності регулюють гучність відтворюваних звуків довкілля, тобто роблять їх тихішими (-) або гучнішими (+). Під час увімкнення встановлюється гучність, яка була налаштована на момент останнього вимикання. Існує п’ять рівнів регулювання гучності. Вихідний
сигнал системи відтворення звуку виробу не перевищує відомих рівнів, перевищення яких спричиняє ризик пошкодження органів слуху. Звук через динаміки обмежений максимальним еквівалентним рівнем звуку 82 дБ(А).


Режим економії заряду батареї
Цей виріб має функцію економії заряду батареї для забезпечення максимального терміну служби елементів живлення. Ця функція автоматично вимикає виріб через 4 години, якщо за цей період часу не була активована жодна кнопка. Щоб перезапустити пристрій, натисніть середню кнопку (O).
Приблизно за 2 хвилини до автоматичного вимкнення пролунає сигнал, який попереджає, що виріб буде вимкнено. Для продовження роботи пристрою протягом наступних 4-х годин натисніть будь-яку кнопку.


ВЕРСІЯ З КРІПЛЕННЯМ НА НАГОЛІВ’Я
Складання засобу захисту органів слуху (мал. E)
Розтягніть наголів’я, наскільки це можливо. Потім натисніть на верхню частину наголів’я, щоб скласти навушники разом. Переконайтесь, що подушечки розташовані рівно одна проти одної і на них відсутні будь-які складки. Зверніть увагу! Не зберігайте засіб захисту органів слуху в цьому положенні.
Використання і припасування (мал. F)
Зачешіть зайве волосся назад і приберіть його з-під подушечок рукою. Забезпечте щільне притискання подушечок до голови без жодних перешкод, утворених іншими предметами, як-от стрічки на голову для кріплення респіратора або оправа окулярів, для належного функціонування цього виробу. З
наголів’ям на голові розташуйте вушні чашечки таким чином, щоб вони повністю закривали вуха. Вушні чашечки можна відрегулювати вгору або вниз на наголів’ї, щоб надійно і зручно розмістити їх. Ця вимога безпеки відповідає розмірам: M, L


ВЕРСІЯ З ШИЙНОЮ ДУГОЮ
Використання і припасування (мал. G)
Зачешіть зайве волосся назад і приберіть його з-під подушечок рукою. Розташувавши шийну дугу за головою, встановіть вушні чашечки таким чином, щоб вони повністю закривали вуха. Забезпечте щільне притискання подушечок до голови без жодних перешкод, утворених іншими предметами, як-
от стрічки на голову для кріплення респіратора або оправа окулярів, для належного функціонування цього виробу. Відрегулюйте сітку на голові таким чином, щоб засіб захисту органів слуху не впав.
Зверніть увагу! Не натягуйте сітку дуже щільно, оскільки це вплине на ущільнення подушок, сітка має лише тримати засіб захисту органів слуху на місці, а не натягувати його вгору. Ця вимога безпеки відповідає розмірам: S, M, L

Підсилення
На двох найвищих рівнях гучності засіб захисту органів слуху підсилює навколишній звук.

Попередження про низький рівень заряду батареї
Коли до вичерпання заряду батареї залишається близько 40 годин, пролунає звуковий сигнал. Попередження про низький рівень заряду батареї пролунає через 10 секунд після ввімкнення електронної схеми виробу та повторюватиметься кожні 30 хвилин.

Підключення
Цей виріб має один вхід на 3,5 мм для підключення зовнішнього джерела звуку, як-от зв’язкової радіостанції, мисливської радіостанції, мобільного телефону тощо. Рекомендуємо підключити до засобу захисту органів слуху кутовий з’єднувач, оскільки таким чином буде забезпечене найбільш безпечне
з’єднання, яке найменше заважатиме. Для забезпечення належного підключення зовнішньої аудіоапаратури дійте згідно з інструкціями з експлуатації цієї апаратури. Щоб уникнути необоротного пошкодження електричної схеми, на неї не слід подавати сигнал, рівень якого перевищує 5 вольт.
Рівень вхідного сигналу, для якого середнє стандартне відхилення плюс один показник дорівнює 82 дБ(A): 225 мВскз.
Зверніть увагу! Докладніша інформація наведена в таблиці 1.


СВІТЛОДІОДНА ЛАМПА (мал. H) (стосується лише версій 75302-X LED)
Цей засіб захисту органів слуху оснащений світлодіодною лампою. Щоб активувати світлодіодну лампу, одночасно натисніть кнопки «+» і «-», щоб вимкнути світлодіодну лампу, одночасно натисніть кнопки «+» і «-». Світлодіодна лампа автоматично вимикається через три хвилини.

Аудіопрофілі
Засіб захисту органів слуху оснащено чотирма різними аудіопрофілями:

Полювання
• Основний аудіопрофіль
• Ситуації використання: Загальний мисливський профіль для різних форм полювання
Після ввімкнення натисніть кнопку (O) (мал. D) для перемикання між режимом «Полювання» і «Стрільба ». Під час входу в режим «Полювання» лунатиме короткий звуковий сигнал.

Стрільба
• Профіль для підвищення комфорту з меншим коефіцієнтом підсилення й меншим частотним діапазоном
• Адаптований для спілкування віч-на-віч
• Ситуації використання: Тренувальна стрільба й аматорська стрільба для розваги
Після ввімкнення натисніть кнопку (O) (мал. D) для перемикання між режимом «Полювання» і «Стрільба». Під час входу в режим «Стрільба» лунатиме два коротких звукових сигнали.

Зосередженість
• Більше підсилення звуку й більш широкий спектр частот. Для більшої зосередженості, залежно від ситуації
• Ситуації використання: Середовище з низьким рівнем звуку, де потрібен високий коефіцієнт підсилення
Після ввімкнення налаштуйте гучність на максимальний рівень, а потім натисніть і утримуйте кнопку + (мал. D), доки не почуєте три короткі звукові сигнали. Профіль «Зосередженість» доступний лише в профілі «Полювання».

Зв’язок
• Лише пасивне ослаблення звуку
• Вхід AUX увімкнено, що забезпечує підключення до радіозв’язку 3,5 мм AUX-кабелем без звуків з навколишнього середовища.
• Ситуації використання: Середовище з високим рівнем шуму
Після ввімкнення встановіть мінімальний рівень гучності, а потім натисніть і утримуйте кнопку - (мал.D), доки не почуєте 3 короткі звукові сигнали низького тону.
Зверніть увагу! Якщо засіб захисту органів слуху буде вимкнено з активованим аудіопрофілем «Зосередженість » або «Зв’язок», під час наступного ввімкнення засобу захисту органів слуху початковим активним режимом буде «Полювання».


ТЕХНІЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ
Зовнішню частину навушника та подушечки можна легко очистити мильною водою. Навушники та, зокрема, подушечки, можуть зіпсуватися під час використання і зноситися. Їх слід регулярно перевіряти на відсутність тріщин і якість ущільнення. Подушечки заповнені піноматеріалом або гелем і є змінними.
Зношені або пошкоджені деталі можна легко замінити (мал. В). Використовуйте лише гігієнічні комплекти від виробника, призначені для електронних схем, номер замовлення 60089-S або 60092-S. Щоб забезпечити дотримання технічних характеристик зі зменшення шуму, гігієнічний комплект слід
замінювати щонайменше двічі на рік за звичайного користування. Приладження гігієнічних кришок до подушечок може вплинути на акустичні характеристики засобу захисту органів слуху. На цей виріб можуть негативно впливати деякі хімічні речовини. Для отримання подальшої інформації звертайтеся до виробника. Користувач повинен забезпечити, щоб засіб захисту органів слуху:
   • був належним чином приладжений, відрегульований та обслугований відповідно до інструкцій виробника;
   • завжди використовувався в шумному середовищі;
   • регулярно перевірявся для забезпечення його справного стану.
У разі тривалого використання навушників засобу захисту органів слуху всередині навушників може збиратися волога. Щоб уникнути тривалого впливу вологи на електронні компоненти, рекомендується регулярно витягати акустичні вкладки, щоб навушники висихали, наприклад, на ніч (мал. B). Знімаючи
подушечку і вкладку, будьте дуже обережні, щоб не торкатися електронної плати чи кабелів. Зміна положення кабелів може спричинити порушення роботи системи. Недбале поводження із засобом захисту органів слуху може призвести до пошкодження електронної схеми.
Засіб захисту органів слуху не можна занурювати у воду!


ЗБЕРІГАННЯ
Якщо засіб захисту органів слуху не використовується, не слід розтягувати наголів’я або шийнудугу чи стискати подушечки. Зберігайте навушники сухими й чистими за звичайної кімнатної температури. Не залишайте засіб захисту органів слуху під прямими сонячними променями. Якщо виріб
зберігатиметься впродовж тривалого часу, рекомендується витягати елементи живлення з батарейного відсіку, щоб уникнути пошкоджень пристрою.
У разі недотримання вищезазначених рекомендацій щодо засобу захисту органів слуху його здатність послаблювати рівень звуку може значно погіршитися.


ОБМЕЖЕНЕ ВИЯВЛЕННЯ Й УСУНЕННЯ НЕСПРАВНОСТЕЙ / ПОРАДИ З ДОГЛЯДУ
Якщо електронна схема перестала функціонувати, можливо, проблема може бути легко усунута. Спробуйте виконати наступні дії:
   • Замініть елементи живлення на нові.
   • Прослідкуйте, щоб елементи живлення були правильно встановлені в засобі захисту органів слуху.
   • Подбайте про те, щоб контакти пристрою для приєднання до елементів живлення добре контактували з елементами живлення.
   • Прослідкуйте за тим, щоб контакти пристрою для приєднання до елементів живлення не були вкриті корозійним нальотом.
Якщо вказані заходи не допомогли усунути проблему, зверніться в місце продажу цього виробу.


ПОПЕРЕДЖЕННЯ!
   • У разі недотримання інструкцій, наведених у цьому посібнику користувача, характеристики зі зниження шуму цього виробу будуть суттєво погіршені.
   • Користувач завжди має носити ці навушники в шумних середовищах.
   • При перевищенні зазначених обмежень існує ризик порушення слуху.
   • Цей засіб захисту органів слуху не призначений для використання з розважальними пристроями.
   • Ці засоби захисту органів слуху виконані з можливістю електронного відтворення звуків довкілля. Користувач повинен перевірити функціонування пристрою перед його використанням. У разі виявлення спотворення звуку або іншої несправності дотримуйтесь інструкцій щодо заміни
та технічного обслуговування елементів живлення. Якщо це не допомогло усунути проблему, зверніться до уповноваженого представника.
   • По мірі розрядження батареї елементів живлення функціонування приладу може погіршуватися. За звичайних умов використання орієнтовний термін служби елементів живлення становить приблизно 400 годин.
   • Розрахунковий A-зважений рівень звуку всередині навушника з урахуванням значень загасання (таблиці 2 та 3) не має перевищувати 82 дБ(А).
   • Пам’ятайте, що засоби захисту органів слуху зазвичай можуть ізолювати звуки довкілля, наприклад, попереджувальні вигуки, сигнали тривоги й інші важливі сигнали. Тому під час носіння засобів для захисту органів слуху слід особливо уважно стежити за тим, що відбувається навколо.
   • Вбудовані мікрофони для відтворення звуків довкілля значно підвищують безпеку в повсякденній роботі. Зверніть увагу! Можна відключити функцію рівнезалежного послаблення звуку, але при цьому почути попереджувальні сигнали та попереджувальні вигуки буде набагато складніше.
Для мінімізування ризику нещасних випадків рекомендуємо, щоб функція рівнезалежного послаблення звуку була постійно увімкнена.
   • Вихідний сигнал схеми рівнезалежного послаблення звуку може перевищувати фактичний рівень зовнішнього звуку.
   • Рівень гучності на виході електричної схеми аудіовходу цього засобу захисту органів слуху може перевищувати щоденну гучність.
   • Не зберігайте виріб за температури вище ніж +55 °C і нижче ніж -20 °C.
   • Виріб слід використовувати лише в середовищі з температурою від -20 °C до +55 °C.
   • Робота функції рівнезалежного послаблення звуку може погіршуватися в умовах дощу або високої вологості і користувач має враховувати таке можливе погіршення. Якщо відбулося вказане погіршення, слід негайно забезпечити висушування мікрофонів засобу захисту органів слуху (з
відкритими навушниками протягом 24 годин) до повного відновлення роботи функції.
   • Приладження гігієнічних кришок до подушечок може вплинути на акустичні характеристики засобу захисту органів слуху.
   • Символ на виробі вказує на те, що цей виріб не можна утилізувати як побутові відходи. Натомість його слід здати до відповідного пункту збору для переробки електричного й електронногообладнання. Забезпечення належної утилізації цього виробу допоможете запобігти потенційним
негативним наслідкам для навколишнього середовища та здоров’я людини, які в іншому випадку можуть бути спричинені неправильною утилізацією цього виробу. Для отримання детальнішої інформації щодо утилізації цього виробу зверніться до місцевого органу влади, до служби утилізації побутових відходів або до магазину, де ви придбали цей виріб.
   • Засіб захисту органів слуху обладнано аудіовходом, призначеним для здійснення функцій безпеки. Перед використанням необхідно перевірити правильне функціонування. У разі виявлення спотворення або несправності необхідно скористуватися рекомендаціями виробника щодо
технічного обслуговування.
   • У жодному разі не використовуйте засіб захисту органів слуху довше ніж 10 років від дати виробництва, зазначеної на упаковці.
   • Під час транспортування виробу слід забезпечити його захист від хімічного та (або) фізичного пошкодження.


ТЕСТУВАННЯ І СХВАЛЕННЯ
Вироби відповідають основним вимогам щодо охорони праці й техніки безпеки, викладеним у Додатку ІІ, а також вимогам щодо контролю якості виробничого процесу, розділу D, викладеним у Додатку VIII регламенту ЄС 2016/425 щодо засобів індивідуального захисту. Маркування CE відповідає стандартам EN352-1:2002, EN352-4:2001/A12005 і EN352-6:2002. Вироби схвалені відповідно до розділів B і D від BSI
(NB 2797), BSI Group The Netherlands B.V. Say Building, John M. Keynesplein 9, 1066 EP Amsterdam, The 69 Netherlands (Нідерланди). Усі вироби також були перевірені та схвалені згідно з директивою щодо електромагнітної сумісності 2014/30/EU.


ПОПЕРЕДЖЕННЯ!
Засоби захисту органів слуху, які відповідають стандарту EN 352-1, мають «середній розмір», «невеликий розмір» або «великий розмір». Засоби захисту органів слуху «середнього розміру» підійдуть для більшості користувачів. Вироби «малого розміру» або «великого розміру» мають розмір, що має
підійти користувачам, яким не підходять засоби захисту органів слуху «середнього розміру».


ДАНІ ПРО ЗГАСАННЯ ЗВУКУ (таблиці 2 і 3)
Значення згасання для засобів захисту органів слуху перевірені відповідно до EN 4869-2:2018 (з
вимкненою електронною схемою), їх результати наведені в таблицях 2 та 3. Пояснення:
75302 Supreme Pro Headband (таблиця 2)
75302-X Supreme Pro-X Headband (таблиця 2)
75302-X LED Supreme Pro-X LED Headband (таблиця 2)
76302 Supreme Pro Neckband (таблиця 3)
76302-X Supreme Pro-X Neckband (таблиця 3)

Пояснення значення згасання:
f = частота, за якої вимірюють значення згасання
Mf = середнє значення
sf = стандартне відхилення
APV (Mf–sf) = прийняте значення захисту
H = значення згасання для високої частоти (прогнозоване зменшення рівня шуму для шуму з LC–LA = –2 dB)
M = значення згасання для середньої частоти (прогнозоване зменшення рівня шуму для шуму з LC–LA = +2 dB)
L = значення згасання для низької частоти (прогнозоване зменшення рівня шуму для шуму з LC–LA = +10 dB)
SNR = усереднений показник зниження рівня шуму (значення, яке віднімають від вимірюваного С-зваженого рівня звукового тиску, LC, для оцінки ефективного А-зваженого рівня звукового тиску всередині вуха)
W = загальна маса засобу захисту органів слуху в грамах без елементів живлення


РІВНІ КРИТЕРІЇВ
(таблиця 4) Supreme Basic Line / Supreme Pro Line
Типові значення відповідно до стандарту EN 352-4:2001/A1:2005, додаток А, за встановленої. Пояснення до таблиці 4:
H = рівень тиску високочастотного звуку (LC–LA = 1,2 dB)
M = рівень тиску середньочастотного звуку (LC–LA = 2 dB)
L = рівень тиску низькочастотного звуку (LC–LA = 6 dB)
Додаткову інформацію щодо засобів захисту органів слуху, наприклад, декларацію відповідності, можна отримати на веб-сайті www.sordin.com або від виробника за адресою AB, Rörläggarvägen 8, SE- 331 53 VÄRNAMO, Sweden.















 

bottom of page